in

Skatepark Ditimbun Batu Dan Pasir Untuk Mencegah Skaters Bermain Dalam Musim Covid19

Empat taman meluncur di Bayside, Melbourne ditimbun dengan pasir dan batu bagi menguatkuasakan undang-undang perintah berkurung setelah tanda penutupan dan penghadang tidak diendahkan golongan anak muda.

Sumber: 7 News

Tindakan drastik oleh dewan Melbourne ini diambil pada Selasa (28 Julai) supaya taman-taman meluncur tidak boleh digunakan.

Sumber: 7 News

ANAK MUDA TAK PUAS HATI

Susulan tindakan dewan Melbourne, seorang penduduk setempat yang diwawancara 7 NEWS menyifatkan ia sebagai “tindak balas yang keterlaluan” dan “tidak munasabah”.

Sumber: 7 News

Di media sosial pula, warganet berkata penutupan taman meluncur hanya akan mendorong anak muda untuk bermain di jalan raya.

KENYATAAN DATUK BANDAR

Datuk Bandar Dewan Bayside Clarke Martin berkata, jumlah penduduk yang “memusnahkan” kemudahan berkenaan “tidak ramai”.

Dan katanya, nilai menimbuskan taman meluncur “sangat rendah berbanding nyawa seseorang”.

Beliau mengesyorkan untuk membuka semula keempat-empat taman meluncur sebaik sahaja undang-undang perintah berkurung dilengangkan.

Luahan wartawan: Bagus! Buat jer macam tu. Manusia ni bukannya dengar kata. Benda yang orang cakap jangan, benda tu jugak lah yang dia nak bikin. Nanti penyakit, dia salahkan government, foreigners, healthcare system dan segala apa yang boleh dia salahkan kecuali diri sendiri.

Join komuniti Plan B di Instagram | Facebook | Twitter | Telegram

Lintah Darah

Written by Lintah Darah

Pembersih Lakar Bentuk Hati Dengan Daun Kering Kerana Rindu Anak Isteri

Born With Down Syndrome, Defies All Odds To Become World Champion And Renown Model