in

Polis Dan Bomba Bergegas Turun Untuk Serangan Gas Kimia, Sebenarnya Bau Durian Sahaja

Beberapa pekerja pos Bavaria di kejarkan ke hospital dek wap durian yang membuat mereka rasa mual.

Menurut laporan Bayerischer Rundfunk, pegawai polis dan bomba bergegas turun ke Schweinfurt, kerana pekerja pos tersebut mengesyaki bungkusan tersebut mengandungi bahan kimia yang meledakkan gas merbahaya. 12 kakitangan pejabat pos itu menerima rawatan untuk menghilangkan rasa loya.

Setelah siasatan lanjut, mereka mendapati bau gas tersebut datang dari 4 biji durian Thai dihantar kepada seorang penduduk berusia 50 tahun oleh kawannya yang berasal dari Nuremberg.

Buah durian memang dikenali dengan baunya yang kuat dan pada suatu ketika, ia tidak dibenarkan bawa naik dalam pengangkutan awam.

Aroma durian hanya dinikmati oleh penggemarnya sahaja, namun begitu, ia tidaklah hingga mendatangkan bahaya kepada manusia.

Luahan Hati Wartawan: Mat Saleh kalau bau durian je mesti kalah.

Kasi try durian macam kasi makan racun, dengan muka nak muntah bagai. The unnecessary comments of famous western chefs and travellers describing it like eating an ice-cream while on the toilet, bau macam stoking busuk la, macam binatang mati lah.

Tapi selagi macam keju berkulat boleh telan.

Aku paling kekek tengok translation durian in German. “Thailändische Stinkfrucht” literally means buah busuk Thailand. Really now?

Dulu ada kes serupa tapi diorang kena evacuate kerana pelajar Indonesia buat nasi goreng belacan. They believed someone died in the apartment.

Aku tak rasa la bau durian macam biohazard sangat tapi orang barat ni diorang tak reti appreciate strong smelling foods from all over the world. Tapi bila bab kena makan kala jengking, cengkerik goreng semua boleh pulak eh?

Join komuniti Plan B di Instagram | Facebook | Twitter | Telegram

Lintah Darah

Written by Lintah Darah

Bapa Sembur Muka Bayi Dengan Racun Serangga

Paku Bertaburan Atas Highway, Disyaki Perbuatan Nakal