in

Nak Makan Wanton Goreng, Tergigit Sebiji Gigi Manusia

Noei Wichitra, seorang pelajar farmasi di Pathum Thani terkejut apabila tergigit sebiji gigi manusia di dalam wantan goreng yang dibeli ibunya.

Noei tergigit sesuatu yang di sangkakan tertelan daging tetapi setelah meludahkan benda ganjil itu, beliau mendapati ia adalah serpihan gigi budak kecil.

Peristiwa tersebut telah mendorongnya untuk memuat naikkan pengalamannya di media sosial.

อยากจะโพสไว้เป็นอุทาหรณ์ สายกิน คือแม่ซื้อเกี้ยวมา นี่หิวก็เลยเอาเกี้ยวห่อลูกชิ้นเอ็น(มั้ง เคี้ยวแล้วมันกรึบๆ)มากิน…

Posted by Noei Wichitra on Tuesday, June 23, 2020

Di dalam pos Facebooknya yang kini tular, beliau memberi amaran kepada orang ramai agar berwaspada sebelum menjamah cemil-cemilan dibeli.

Luahan Wartawan: Aku dengar, aku sendiri mual. Bayangkan, tengah sedap mengunyah wantan sekali tergigit gigi goreng.

Kirakan gigi gigit gigi, gigi yang digigit tu rasa sakit tak?

Dah, aku pun dah tersangkut joke pakcik-pakcik. I am wondering macam mana gigi boleh termasuk dalam campuran daging wantan tu. Gigi budak lagi tu.

It is giving me nightmares thinking of the sanitary conditions of the place where the food is made and the safety of the child. Mana tau kes child labour ke apa.

Just be wary of what you buy and consume.

Join komuniti Plan B di Instagram | Facebook | Twitter | Telegram

Lintah Darah

Written by Lintah Darah

Guru Merakamkan Video Untuk Anak Murid Dengan Kaedah Green Screen

Botol Air Ditebuk Dengan Date Rape Drug