in

Lelaki All Out Makan Nasi Kandar Sebelum PKP, Belanja RM63 Sepinggan

Sebuah posting di Nasi Kandaq Hunters meraih lebih 500 perkongsian dan 4 ribu likes kerana harga sepinggan nasi kandar yang berharga hampir RM63 (SGD21). 

Amjad Anas Mohd Yusoff menulis, “Esok adalah PKP. Mamak di Kg Melayu paksa aku pi makan jugak. Rekod peribadi tercipta!”

Foto menunjukkan bahawa pinggannya dipenuhi dengan kari sotong, udang, dan pelbagai lauk lain yang tidak dapat dicampasti. 

Resit tersebut menunjukkan bahawa beliau telah makan di Nasi Kandar Kampung Melayu di Pulau Pinang.

Jumlah yang dipaparkan hanyalah harga pinggan nasi kandar dan tidak termasuk kos minuman atau barangan menu lain.

Ramai netizen bergurau bahawa pinggannya adalah paparan sebenar kekayaan. 

Seorang berkata, “Sekarang ini benar-benar T20” merujuk kepada kumpulan pendapatan di Malaysia di mana T20 adalah purata 20% teratas. 

Seorang lagi pengguna mengulas, “Inilah yang dimaksudkan orang ramai apabila mereka mengatakan seseorang ‘kaya’ dari segi makanan, dia mengambil udang dan sotong tanpa teragak-agak. Tahniah, tuan.”

Apabila seseorang bergurau memanggil Amjad bagai bangsawan, Amjad menjawab dengan mengatakan bahawa beliau hanya mahukan kepuasan.

Sementara itu, orang lain mengulas jumlah ‘lauk’ pada pinggannya.

Kalau nak makan puas-puas, nasi tak boleh berlebihan. 

Nikmat makan lauk je ni lain, lebih-lebih lagi kalau makan sendiri, takda orang sound. 

PKP tahun ni panik nya lain macam ya, tapi daripada panik nikah, lebih baik panik makan. 

Luahan Wartawan: Aku rasa bab panik ni, orang Nusantara paling unik. 

Tahun lepas panik beli toilet paper, mi Maggi dan sebagainya, macam apocalypse. Tahun ni panik nikah pun ada, sampai budak tingkatan 5 pun sama gatal. 

Sedap aku tengok lauk-pauk dia pilih. Menggiurkan.

 Tu kalau ada teh tarik. Fuhhhh terbaik bossku. 

Podcast Plan B minggu ini!

Join Plan B’s Community: Facebook | Instagram | Twitter | Telegram | Spotify

Belalang Biru

Written by Belalang Biru

Adik Beradik Kembali Ke Pusara Ibu Pada Sebelah Malam Kerana Terlalu Rindu, Arwah Disemadikan Subuh

Berkat Usaha Dan Tawwakal, Bandi Amuk Khatam Quran Setelah 3 Tahun