in

Budak Kampung Masuk Pertandingan Dengan Basikal Lapuk, Berkaki Ayam, Netizen Kagum!

Dua orang budak kampung menarik perhatian netizen apabila mereka berlumba dalam perlumbaan pro menggunakan basikal uzur dan berkaki ayam.

Foto mereka tular di media sosial kerana netizen kagum dengan gaya dan semangat anak-anak ini yang berani berlumba bersama pelumba-pelumba lengkap berpakaian gear profesional.

Diantara foto yang merangkul lebih 35k perkongsian memaparkan budak kampung itu diberikan semangat oleh orang ramai.

Bibit-bibit perlumbaan itu juga dikongsikan di Facebook Abang Just Sebarkan.

Tak payah basikal mahal2 pon..lenjan ja dik

Posted by Abang Just Sebarkan on Tuesday, November 10, 2020

Kadang-kadang, skill tu perlu. Gear mahal pun kalau tak pandai kayuh, tetap tak guna.

Dua budak kampung itu dipercayai diantara pemenang perlumbaan tersebut.

Kalau gigih dan berkebolehan, basikal buruk pun boleh membawa kemenangan.

Luahan Wartawan: Wah mad respek untuk budak-budak ni.

Aku teringat zaman sekolah aku dulu, bila members semua suka lumba basikal dekat park. Kalau nak gila sikit, dorg race down a hill at the park itself.

We grew up with scraped knees and awesome memories of the outdoors. I hope these kids will remember this moment fondly.

Join Plan B’s Community: Facebook | Instagram | Twitter | Telegram | Spotify

Lintah Darah

Written by Lintah Darah

McDonalds Melancarkan Burger Bebas Daging, McPlant, Rupa Sama Seperti Burger Ada Daging

Kedai Tempatan Menjual Pelitup Berbentuk Zakar Dan Buah Dada, Netizen Berbelah Bagi