in

Apakah? Watak Berzakar Panjang Dan Fleksibel Dalam Siri Animasi Kanak-Kanak Ini Dikecam Hebat!

Penyiar TV utama Denmark telah mengalami kecaman ke atas program TV kanak-kanak terbarunya, “John Dillermand” — animasi yang dibintangi seorang lelaki dengan zakar begitu besar dan fleksibel ia boleh menyelamatkan kanak-kanak dari bahaya, mengambil objek dari sungai dan yang paling epik, digunakan sebagai kayu pogo.

Siri animasi yang tersedia dengan 13 episod untuk ditonton di laman web rangkaian DR, mengikuti watak John yang terjebak dalam pelbagai senario yang tidak dijangka kerana disebabkan oleh kemaluannya yang sangat besar.

Dalam episod pertama, Dillermand terpaksa menggunakan zakar gergasinya yang berbelang sebagai tali untuk anjingnya — namun mendapati dirinya dibanjiri dengan permintaan dari jiran-jirannya untuk membawa haiwan kesayangan mereka untuk berjalan-jalan juga.

Ada juga scene dimana John terapung di pertengahan udara selepas belon diikat pada kemaluannya.

Dalam episod lain, John memecahkan pasu rakan dengan zakarnya dan terpaksa mengumpul wang untuk membayar mereka kembali. Ada juga episod dimana John menggunakan alat kelaminnya itu untuk mencuri ais krim.

Montaj intro John Dillermand juga menunjukkan John menggunakan kemaluannya untuk menakutkan singa daripada sekumpulan kanak-kanak.

Ramai warganet yang memuji animasi tersebut kerana cara uniknya untuk mengajar kanak-kanak mengenai anatomi manusia.

Tetapi ada yang mengambil isu dengan sifat unik watak John. Ahli politik Denmark, Morten Messerschmidt, ahli Parti Rakyat Denmark sayap kanan, berkata kanak-kanak tidak boleh dipaksa menonton gambaran kartun alat kelamin seorang lelaki dewasa.

Dan segelintir ibu bapa telah dibawa ke laman Facebook rangkaian anak-anak DR, menggesa mereka untuk berhentikan program tersebut.

Seorang jurucakap UNTUK DR memberitahu CNN bahawa kebanyakan orang-orang yang mengkritik program itu berbuat demikian “tanpa (setelah) menontonnya, kerana ia masih belum disiarkan lagi.”

“Sekarang majoriti besar di Denmark membahankan pengkritik …” tambah Sarah Cecilie. “Beratus-ratus ribu menyokong ‘John Dillermand’ sekarang.”

”Animasi itu kini menjadi kejayaan besar di Denmark dan kanak-kanak menontonnya dalam jumlah yang besar,” katanya, memberitahu CNN bahawa 200,000 orang telah melihat episod pertama.

Dalam keterangan penyiar animasi tersebut, mereka menyatakan bahawa walaupun kemaluan Dillermand membawanya ke dalam situasi yang memalukan, ia boleh digunakan untuk kebaikan apabila beliau menerima perbezaannya.

Luahan Wartawan: What the fuck is this human marsupillami?!

Kalau korang ingat kartun ni, sama la premis dia. Cuma ada sikit berhemah.

I admit it’s funny. But maybe not for children. I am all for sexual education and exploring the human anatomy but kids being kids, they may get funny ideas and start to try things out because a TV show showed them that it can be done.

If you think children won’t, you clearly don’t remember how you pretended you were superheroes and jumped off chairs with makeshift cape tied around your necks. Some would even end up in a cast because they believed they were superman.

There are other ways to explore diversity and differences of the human body but this is not one of it. Coming from an ex educator, it’s a no go in my books.

Podcast Plan B minggu ini!

Join Plan B’s Community: Facebook | Instagram | Twitter | Telegram | Spotify

Belalang Biru

Written by Belalang Biru

Abang Delivery Solat Bawah Blok, Penduduk Bukan Islam Tertambat Hati, Teruja Dengan Keadaan

Pelayan Didakwa Kurang Ajar Dengan Ibu Pelanggan, Membuat Pengunjung Ini Viralkan Layanan Tempat Makan